Jornada de presentació

P1090336

La Jornada de presentació del programa d’activitats que es van a desenrotllar en commemoració del Dia Europeu de la solidaritat entre generacions i l’envelliment actiu, que es va realitzar el passat 1 de març, constituïx el punt de partida d’esta interessant aventura. Jóvens de Cases de Joventut, membres del Consell Municipal de la Infància i representants de les diferents activitats que exercix el Programa Aula de Persones Majors es van donar cita en el Centre de Convivència Sant Onofre per a dialogar i compartir punts de trobada que unixen a diferents generacions.

L’acte va consistir en:

 1. Donar a conéixer les diferents accions intergeneracionals programades.
 2. Realitzar un primer acostament entre generacions, dins d’un clima de dispersió, col·laboració i participació a través de dinàmiques de grup.
 3. Disfrutar d’un berenar en un ambient distés i alegre.

El projecte va ser ben rebut per part dels assistents, es va poder observar la seua atenció a l’hora d’explicar-ho o la seua participació diverses vegades en què exposaven la seua opinió. De la Dinàmica es poden extraure les següents dades.

QUÈ ESPEREN DEL PROJECTE?

 • Aprendre els uns dels altres
 • Passar-lo bé

DOS COSES QUE VOS AGRADEN DE LA GENT MAJOR?

 • Nos ensenyen coses del passat (Experiència)
 • Nos fan riure (Simpatia)

DOS COSES QUE VOS AGRADEN DELS JÓVENS?

 • La llibertat i oportunitats
 • L’alegria

DOS COSES QUE VOS AGRADEN DELS XIQUETS?

 • La sinceritat
 • L’alegria

Després d’analitzar les dades ens adonem que l’opinió dels participants del projecte no es distancia molt del nostre objectiu final: reforçar els vincles socials i l’intercanvi de valors, és a dir l’aprenentatge mutu.

Cal ressaltar que tots els participants tenen un punt en comú, perquè tots opinen que els altres són alegres. Enfortint així el nostre punt de partida amb una mirada positiva per part dels mateixos assistents.

El moment del berenar, segons la nostra opinió, va ser el millor, en eixe temps de dispersió, es podia observar com els jóvens, xiquets i persones majors començaven a relacionar-se; comptant-se anècdotes, acudits, ajudant-se amb la merienda…….Cabe ressaltar les rialles i carcallades que regnaven en el bon ambient que es va crear. Inclús s’escoltaven comentaris de persones majors que els volien reservar l’assentisc per a la següent sessió als xiquets i jóvens amb els que havien estat. O un jove que li deia a una senyora que seria la seua parella en els jocs de la Wii

OLYMPUS DIGITAL CAMERA P1090356

Deixa un comentari